Uthyrning i andrahand

Uthyrning i andra hand

Kontakta alltid PE Fastigheter om du har för avsikt att hyra ut din lägenhet i andrahand. Om detta ej görs är uthyrningen olaglig vilket leder till omedelbar uppsägning av hyreskontraktet.


Hyrestid

För andrahandsuthyrning behövs alltid tillstånd och det är alltid tidsbestämt, varar max i 1 år samt uthyrningen prövas för varje individuellt fall. Efter andrahandsuthyrningen skall du meddela hyresvärden att du flyttat tillbaka till lägenheten. Det är viktigt att påpeka att andrahandshyresgäster inte äger någon rätt att överta förstahandskontraktet på lägenheten efter andrahandshyrestiden tagit slut, utan får ansöka efter lägenhet precis som övriga intressenter. För att få lov att hyra ut lägenheten i andrahand krävs intyg på tex. studier eller arbete på annan ort.


Ansvar för lägenheten

Vid en godkänd andrahandsuthyrning uppkommer det aldrig något hyresförhållande mellan hyresvärden och andrahandshyresgästen. Därför är du som förstahandshyresgäst alltid ansvarig för lägenheten. Detta gäller både ekonomiskt, men även vid eventuella störningar samt skador i lägenheten.

Här hittar du en mall för andrahandshyreskontrakt.